ΣΚΟΠΟΣ

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, κατά κύριο λόγο της Λέσβου, για την δράση του εθελοντισμού που λαμβάνει χώρα στο νησί.
Ευρύτερα, στοχεύει στο να ενημερώσει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται:
να μάθει για τον εθελοντισμό,
να ασχοληθεί με τον αυτό το πεδίο δράσης και προσφοράς,
να αφουγκραστεί τις ίδιες ιδέες με εκατομμύρια ανά τον κόσμο άλλα άτομα,
να εμπνευστεί από δράσεις άλλων ομάδων και να τις επεκτείνει ή να ξεκινήσει κάτι αντίστοιχο στον τόπο του
να συνειδητοποιήσει ότι η προσφορά και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και την φύση δεν αφορά μόνο στην οικονομική ενίσχυση (είτε από το κράτος, είτε από τους ιδιώτες), αλλά κατα κύριο λόγο αναφέρεται στην θέληση του ατόμου να αλλάξει με την συμβολή του ότι καταστρέφεται γύρω του

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Λήμνου στην Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού



Την συμμετοχή του στην Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού «Let’s do it Greece 2012» αποφάσισε ο Δήμος Λήμνου. Ως ημερομηνία της κοινής δράσης για όλη την Ελλάδα έχει οριστεί η Κυριακή 29 Απριλίου 2012 και γι’ αυτή την ημέρα ο Δήμος Λήμνου διοργανώνει μεγάλη καμπάνια για τον εθελοντικό καθαρισμό περιοχών του νησιού.

Σε ανακοίνωσή του, καλεί τους φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν συμμετοχή και να οργανώσουν τη δική τους δράση, να ορίσουν την περιοχή που επιθυμούν να καθαρίσουν και να συντονίσουν τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στην περιοχή τους.
Ο Δήμος θα προμηθεύσει τους εθελοντές με σακούλες και γάντια μιας χρήσης και θα μεριμνήσει για την αποκομιδή των προϊόντων του καθαρισμού.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση, να δηλώσουν έως την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 τον τίτλο ή το όνομα του φορέα, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με το όνομα του υπευθύνου, την περιοχή που επιθυμούν να καθαρίσουν, τον αριθμό των εθελοντών - κατά προσέγγιση - που θα λάβουν μέρος και το σημείο από το οποίο θα πρέπει ο Δήμος να συγκεντρώσει τα απορρίμματα. Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο dlimnou@gmail.com , με φαξ στο 22543 50050 ή τηλεφωνικά στα 22543 50015 και 22543 50018.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου