ΣΚΟΠΟΣ

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, κατά κύριο λόγο της Λέσβου, για την δράση του εθελοντισμού που λαμβάνει χώρα στο νησί.
Ευρύτερα, στοχεύει στο να ενημερώσει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται:
να μάθει για τον εθελοντισμό,
να ασχοληθεί με τον αυτό το πεδίο δράσης και προσφοράς,
να αφουγκραστεί τις ίδιες ιδέες με εκατομμύρια ανά τον κόσμο άλλα άτομα,
να εμπνευστεί από δράσεις άλλων ομάδων και να τις επεκτείνει ή να ξεκινήσει κάτι αντίστοιχο στον τόπο του
να συνειδητοποιήσει ότι η προσφορά και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και την φύση δεν αφορά μόνο στην οικονομική ενίσχυση (είτε από το κράτος, είτε από τους ιδιώτες), αλλά κατα κύριο λόγο αναφέρεται στην θέληση του ατόμου να αλλάξει με την συμβολή του ότι καταστρέφεται γύρω του

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Για να παραμείνουν οι νέοι στη Λεσβιακή ύπαιθρο»



     Ο Προκόπης Σινάνης είναι ένας νέος  που έχει επενδύσει ιδιαίτερα στην ιδέα της τόνωσης της λεσβιακής υπαίθρου αλλά και στην καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων ώστε να παραμείνουν στα χωριά τους.

      Ο ίδιος σήμερα είναι πρόεδρος του Δικτύου Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων Λέσβου και μέσω της καταγραφής ομογενοποίησης και ιεράρχησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές και τοπικές κοινωνίες προωθεί τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς που δραστηριοποιούνται ανά την επικράτεια.

Περισσότερα:
''ΠΟΛΙΤΙΚΑ''24-2-2012
http://politikalesvos.gr/?p=1336


Εθελοντισμός «εν δράσει»...

Σημαντική είναι η συμβολή του Προκόπη Σινάνη και στην «καλλιέργεια» του εθελοντικού πνεύματος στο νησί της Λέσβου. Ξεκινώντας από το χωριό του, το Ίππειος, όπου ως πρόεδρος της Κοινότητας, έχει καταφέρει να οργανώσει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εθελοντικών δράσεων, το ενδιαφέρον του δεν παραμένει μόνο τοπικά, αλλά έχει διαμεριστεί σε όλη την εμβέλεια του νησιού μας.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σήμερα, την εποχή της οικονομικής κρίσης, χρίζει επιτακτικής ανάγκης η εξάπλωση της ιδέας της προσφοράς στον συνάθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο». Τονίζει μάλιστα το σημαντικό έργο των εθελοντικών οργανώσεων αιμοδοσίας, που προσφέρουν ένα ουσιαστικό «δώρο ζωής» στους συνανθρώπους μας.

Ο ίδιος, μετά τη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Εθελοντισμου, που έγινε το πέρυσι το καλοκαίρι, οργάνωσε την πρώτη Δημόσια Διαβούλευση για τον Εθελοντισμό, η οποία λήγει στις 30/03/2012. (υπάρχει σχετικό link στους Χρήσιμους Ιστοτόπους για όποιον ενδιαφέρεται να εκφράσει την άποψή του)
Σκόπός αυτής της διαβούλευσης είναι, μέσω των διάφορων προτάσεων που θα γίνουν, να επέλθει μία καθολική συνεργασία όλων των εθελοντικών οργανώσεων του νησιού μας, για την οργανωμένη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Κι ας μη  ξεχνάμε πως...
η Τοπική Κοινότητα Ιππείου , ενόψει του προγραμματισμου των πολιτιστικών της εκδηλώσεων για το 2012, καλεί τις εθελοντικές οργανώσεις, τους φορείς καθώς επίσης και όλους τους ενδιαφερομένους πολίτες, να συμβάλουν ουσιαστικά με την κατάθεση προτάσεων και σχολίων, στη διαμόρφωση και το σχεδιασμό της 2ης Γιορτής Εθελοντισμού που θα λάβεί χώρα το καλοκαίρι στο Ίππειος Λέσβου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου